Biografie Gunther Levi

Geboren in Reet als Gunter De Batselier op 16 april 1976.

Gunther Levi volgt na z'n middelbaar aan het KTA, een opleiding aan de showbizzschool in Oostende. Hij doet vaak mee aan soundmixwedstrijden, we zien hem zelfs aan het werk bij Henny Huisman. Gunther kiest ook al vroeg voor het musical-genre door de hoofdrol te spelen in "Spook". Hij krijgt de kans een opleiding te volgen aan de Laine Theater Art School te Epson (Engeland). Daardoor krijgt hij een hoofdrol in de musical "The Young Ones".

Gunther is 18 als we hem op het podium van het populaire VTM-programma "Tien om te zien" zien blinken met de single "Desiree". 't Wordt niet echt een hit. Dat kan niet gezegd worden van het liedje "Meisje van hierboven". Hij wint er een radio 2 Zomerhittrofee mee in '94. Gunther Levi presenteert z'n eerste album "Levensdroom". Uit dat album komen nog hitsingles als: "Ik ben verliefd op jou" (cover van Paul Severs), "Meer dan sympathie" (cover van Ignace) ... Serge Gobin speelt een sleutelrol bij de start van Gunthers carrière.

Vanaf 1995 (tot '98) speelt Gunther de rol van "Mark Erkenraed" in de populaire VTM zomerserie: "Wat nu weer". Vanaf '96 (tot '98) presenteert hij de Super 50 op Kanaal 2.

1997: Gunther is terug met een nieuwe single: "Zonder woorden" (cover van Scooter). We horen en zien een volwassen geworden Gunther. Samen met Peter Gillis, Alain Vandeputte en Miguel Wiels timmert Gunther aan een carrière als Nederlandstalige pop/rock-artiest. In het najaar van '97 krijgt Gunther de hoofdrol in de nieuwe Vlaamse musical "Pallieter".

1998: Gunther staat hoog in de Vlaamse hitparade met de ballad "Iedereen heeft iemand nodig", meteen ook het titelnummer van zijn gloednieuwe cd. Nog in '98 maakt Gunther z'n debuut op de Nederlandse TV als acteur in "Goede tijden, slechte tijden", waar hij de rol vertolkt van Rich Eduards. Gunther Levi haalt ook vaak de roddelbladen, bv. over de ups&downs met z'n toenmalige vriendin Chadia Cambie.

Vanaf '99 speelt Gunther Levi de rol van Peter Vandenbossche in de VTM-soap "Familie". In 2000 speelt Gunther de hoofdrol in het stuk "Orpheus Descending" (Klokkehuis Antwerpen van januari tot april). En van september tot december 2000 speelt hij in tal van Vlaamse en Nederlandse culturele centra het stuk "Moord" van Anthony Schaffer.

In 2001 zien we Gunther opduiken in één aflevering van de Nederlandse serie "Costa". Op muzikaal vlak zingt hij met de VTM Soapband en de VTM Big Band. Samen met Yasmine speelt hij de hoofdrol in de musical "Alladin".

2002: Gunther maakt deel uit van het groepje "The Funny Walkin Texas Rangers" . In november doet Gunther mee in de musical "eenzaam zonder jou" over het leven van Will Tura.In oktober en november 2002 zien we Gunther alweer aan 't werk in het theater. Dit keer met de productie "het protocol".

We schrijven april 2003. Davy Gilles en Chris Van Tongelen staan samen in de musical Romeo & Julia ... het kriebelt om samen een groep op te richten! Gunther Levi, vriend bij "Familie", is al snel overtuigd om mee op de kar te springen. En wat een kar ... Anno 2013 staan Davy, Chris en Gunther als De Romeo's tien jaar op de planken en zijn ze geliefd in heel Vlaanderen. Overal waar de drie heren, bij voorkeur in maatpak, zich vertonen, wordt een feestje gebouwd. Want daar staan ze garant voor ... 100% feest!
Davy, Chris en Gunther hebben ondertussen al een heel muzikaal parcours afgelegd. In 2003 staan ze, net als de eerste lichting Idolen, op het VTM Zomertour-podium. Iets wat ze de volgende vier jaar in hun zomeragenda hebben staan.

8 maart 2004 , Gunther wordt vader van een eerste zoon "Tommie"

In 2004 duiken Davy, Chris en Gunther de studio in en dat mondt uit in twee Nederlandstalige singles: "Strand" en "Nooit te laat", waarmee ze een paar keer Tien Om Te Zien haalden. De eerste full cd volgt in 2006. "Non Stop Party", de titel spreekt voor zich: een cd voor één groot festijn, met de leukste medleys. Ondertussen nemen ze vooral bedrijfsfeesten voor hun rekening. In 2008 volgt album nummer twee, "The party goes on". En ja hoor, het gaat zeker door want vanaf dan trekken de drie knappe heren ook volop de kaart van feesttenten en festivals.

In 2008 heeft in Hasselt het allereerste echte Schlagerfestival plaats. De Romeo's zijn er vanaf het begin elk jaar bij. Dit jaar toveren ze de Ethias Arena om, ook al voor de vijfde keer, in hun bloedeigen Zingpaleis, hét meezingfeest van Vlaanderen. Tien jaar De Romeo's, vijf jaar Het Zingpaleis: 2013 is een echt feestjaar.

Maar we keren nog even terug in de tijd. In 2011 verrassen Davy, Chris en Gunther vriend en vijand door een volledig Nederlandstalig album uit te brengen. "De Romeo's in 't Wit" haalt in een mum van tijd goud. "Viva De Romeo's" wordt een dikke hit !

In 2012 lanceren ze terug een Nederlandstalig album, "Feesten In Stijl". En 2012 wordt een absoluut topjaar voor de drie Romeo's. Ze krijgen een Anne Award voor "Beste Groep", ze krijgen de Zomerhit van 2012 voor "Beste Ambiance" en bovendien ook "De Zomerhit 2012" met hun "Vlaanderen Feest". En de prijzenregen is nog niet gedaan want bij de Mia's gaan aan ze de haal met een Mia voor "Beste Vlaams Populair".

Op 19 november 2012 wordt hij terug papa van Otis , een zoontje samen met vriendin Charlotte.

2013 wordt een succesjaar met de Romeo's met ondermeer de dubbel cd "10" die na 5 weken goud wordt.
Op 30 november vierden de heren hun 10 jarig bestaan in de Ethias Arena in Hasselt.